Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

maanantai 27. marraskuuta 2017

Vanamo

Taloon tulee tapettia näillä näkymin vain kahteen paikkaan, alakerran vessaan ja pojan huoneeseen. Sandbergin Linnea-tapetti voitti kauneuskilpailun ja myös mies antoi hyväksyntänsä sille. Linnea on ruotsia ja tarkoittaa vanamoa, yhtä kauneimmista kukista mitä Suomen luonnosta löytyy.

Löysin palan kyseistä tapettia viime kesänä Villa Himasta. Vessan seinät on levytetty, kävin niittaamassa palan tapettia seinään ja se näytti siellä kovin kauniilta. Keskeneräisessä tilassakin siinä oli jotain hienoa.

Tapetti on vielä hankkimatta, mutta tuskin sillä kovin kiire vielä on, monta isoa ja pientä kohtaa on vielä valmistelematta ennen tapetoimista.

Mussa on sellainen pehmeä kohta kun puhutaan talonpoikaishuonekaluista, tai ylipäätään vanhoista puisista huonekaluista. Olen suorastaan hamstrannut erilaisia tuoleja ja kaikkea muutakin. Kävin varastossa kaivelemassa, mutta en löytänyt yhtään kaappia minkä olisin voinut uhrata vessan pöydäksi. Lähdettiin kaverin kanssa päiväretkelle lähiseudun antiikkiliikkeisiin ja kirppareille. Löysin antiikkiliike Elegansista Lohjansaaresta vanhan kaapin josta voi muokata sopivan lavuaarin alle.

Nyt täytyisi vähän muokata kaappia ja löytää sopiva värisävy ja maali kaapille. Lvi-miehet toi putkisetin kaapille ja kerkesin alustavia mittauksia tekemään. Täytyy vähän vielä suunnitella ennen toteutusta.

Olin jo aiemmin hakenut Tikkurilan Deco Grey-kartaston, kartastossa on pelkästään erivärisiä harmaita värejä. Olin suunnitellut maalaavani sisäovet harmaiksi, mutta katsotaan nyt ensin väri vessan kaapille.Värivastaava Minnan kanssa ihmeteltiin eri sävyjä ja itse olisin kallistumassa hieman vihertävään harmaan sävyyn, alemmassa kartastossa sävy nro 1902.  

Vessan lattiaan tulee sama kaakeli kuin keittiöön, nimeltään Inteno Rust. Keittiön lattia saatiin tänään kaakeloitua valmiiksi ja kävin hakemassa massat saumausta varten. Pikkuhiljaa edetään ja kohta saan jo keittiön kaapitkin hakea. Sitten täytyisi niihin löytää hyvä maali ja sävy. Valinnat ei tunnu yhtään helpottuvan vaikka talo valmistuu omaa rauhallista tahtiaan. 

2 kommenttia:

  1. Edelleenkin sitä mieltä että jätä ovet maalaamatta :D

    VastaaPoista
  2. Hih, jätän vessan oven nyt ainakin alkuun maalaamatta! Täytyykin laittaa siitä kuva, se on jo paikoillaan! Nätti kuin koru. Täytyy löytää siihen vielä joku jouluinen kranssi, en nyt kerkeä sitä itse askartelemaan.

    VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!