Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

tiistai 7. marraskuuta 2017

Materiaalivalintoja

Haa, inspiraatio iski ja nyt tulee jo päivän toinen postaus! Historiallista, piirtäkää rasteja seiniin!

Paljon on raksalla tapahtunut ja kauheaa kiirettä ollut joten huonosti on ollut aikaa kirjoittamiseen. 

Rakentamisen aikana ei niitä materiaalivalintoja oikein aina kerkeä tehdä, joten olisi hyvä että olisi idea millaista pintaa haluaa tulevaan taloonsa. No ei mulla vaan ollut ideoita, ja kiireessä sitten Pinterestiä selaamaan ja miettimään mitä haluttaisiin. Kummallekaan meistä ei ole suotu sisustussilmää, joten mennään näillä tavallisilla vaan.

Kierrettyäni vähintään puolet Etelä-Suomen kaakelikaupoista, äitini raahasi minut Nummelan Värisilmäliikkeeseen. Ensimmäinen putiikki mistä sai palvelua välittömästi, asiakas oli kiinnostava, keskusteltiin ja välitettiin oikeasti että saadaan sellainen lopputulos kuin halutaan. Ja mehän ei edes tiedetty mitä halutaan.

Jotain tällaista mietin kodinhoitohuoneen seinään. Kodinhoitohuoneen pääasiallinen tarkoitus meillä on kerätä kuraiset ja märät vaatteet ja kengät ja tehdä niistä kuivia ja puhtaita. Eli kuraeteinen ja pyykkihuolto tapahtuu tässä tilassa.Jotenkin sieltä löytyi ( olisko myyjän ammattitaidolla jotain tän kanssa tekemistä ) ne silmää miellyttävät kaakelivaihtoehdot. Saatiin mukaan raksalle kokeiltavaksi iso kasa kaakeleita, joita en ole vieläkään palauttanut. Hinnoista tehtiin kohtuulliset sillä että valittiin yksi sellainen mitä oikeasti halutaan ja loput kaakeleista sieltä edullisemmasta päästä.

Suihkuun haluttiin rauhallista tunnelmaa, kuitenkin jotain vähän erilaista suihkuseinälle, siihen tuo alimmainen harmaa struktuurikaakeli. Muille seinille tulee vähän isompaa laattaa valkoista kaakelia.Ihan viimeisistä valinnoista ei ole kuvia, saatte yllättyä iloisesti kun näette!
Nyt on sitten kaakelit tilattu ja odotellaan niitä saapuvaksi raksalle. Laittelen parempia kuvia kun ruvetaan seiniä kaakeloimaan.

Kosteiden tilojen lattiat haluttiin tummiksi ettei lika näy niin helposti. Lattian tulisi olla märän jalan alla pitävä, eli ei kovin liukas. Vähän suurempaa laattaa etsittiin ja mies toivoi eteisen lattiaan liuskekiveä. Liuskemestareiden sivuilta löysin ihastuttavan Paljakan pronssin, mutta sen paksuusvaihtelut ei sopinut enää eteisen lattian koron kanssa yhteen. Harmitti vietävästi, mutta tadaa!


Liuskemestareilta lähettivät valikoiman erilaisia kiviä testattavaksi eteiseen. Mies ihastui välittömästi paanukiveen ja asia oli sillä päätetty. Eli kuvassa ylin oikealla. 

Mielestäni mahtavaa asiakaspalvelua että lähettävät näytteitä, vielä kohtuu painavia näytteitä, matkahuollossa tuosta noin vaan ympäri Suomea. Ei mulla ole aikaa lähteä ajelemaan ympäriinsä, joten tilaan tuotteet sieltä mistä saan hyvää palvelua ja homma toimii ja hinnat ei ole kauheita. 

Tätä kolmen koplaa on pyöritelty eri kulmissa ja moneen eri suuntaan. Kuvassa siis vasemmalta lämpökäsitelty saarnilauta, keskellä paanukivi ja oikealla Interno Rust keittiön lattiakaakeli. Mietin todella pitkään tuota ruskea-harmaa komboa, voisiko se toimia? Pitkään ja hartaasti sitä on tuijoteltu, myös värivastaava Minnan kanssa. Tämä on siis nurkkaus josta avautuu oikealle keittiö, vasemmalle olohuone ja taaksepäin eteinen. Joskus pitää vaan tehdä päätös ja minä tykkään kovasti noista kaikista materiaaleista. Lattian valinta myös muihin kosteisiin tiloihin oli edessä, joten päästimme itsemme helpolla ja laitetaan kodinhoitohuoneeseen, suihkuun ja saunaan tuota samaa paanukiveä. Se on miellyttävän tuntuinen jalan alla, kaunis, eikä liian sileä. 

Lisää materiaaleista tuonnempana, kiireisimmät voitte käydä kyselemässä matskuista Nummelan Värisilmästä ja Liuskemestareilta

Luonnolliset materiaalit on lähellä sydäntäni, laitan tähän loppuun vielä kuvan minkä otin töissä. Siinä sitä on käsityöläisillä ollut tekemistä, materiaalikin on hyvin läheltä hankittu. Jos joku arvaa mistä kuva on, niin saa palkinnoksi rajattomasti iloa ja repullisen kunniaa! Äiti ei saa arvata. 


2 kommenttia:

  1. Kuva on täältä: 59°43.4′N, 022°30.1′E ;)

    T:TS

    VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!