Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

tiistai 7. marraskuuta 2017

Lattiahommia

Lattialämmitystä ollaan askarreltu lähiaikoina. Lattiavasojen päälle tuli koolaus ja siihen päälle Koskithermin lastulevyt. Levyissä on urat joihin tulee ensin lämmönluovutuslevyt joiden tarkoitus on ohjata lämmön kulku enemmän ylöspäin kuin alas. Lämmönluovutuslevyjen päälle uriin laitettiin vesikiertoisen lattialämmityksen putket.

Levyjen asentamista varten saatiin lattialämpöurakoitsijalta kuvat, joista oli helppo katsoa mitenpäin levyt asennetaan ja mitkä osat jätetään kiinnittämättä. Tomallen myös laski levyjen menekin ja tilasimme levyt itse.Putket tuli asentamaan yrityksen työntekijät, meidän tehtäväksi jäi kiinnittää levyjä sitä mukaa kun putket saatiin vedettyä ja auttaa putkien kanssa. Muutama purku jouduttiin tekemään, mutta loppujen lopuksi hommasta selvittiin parissa päivässä.

Tämän projektin kanssa oli poikkeus työntekijöissä, toinen asentajista oli oudolla asenteella liikenteessä. Annoin palautteen firmalle, onneksi hän ei tullut seuraavana päivänä enää työmaalle. Hommia tehdään tiiviisti rinnakkain, jolloin huonoa asennetta, tiuskimista ja ylimielisyyttä ei kaivata. Varsinkin kun pitäisi saada kalliit työvaiheet tehtyä hyvin. Meillä aina tarjotaan työporukalle kahvit ja pullat, kerrotaan mistä löytyy parhaat ruokapaikat tai tarjotaan ruuatkin välillä. Huolellisuus vaatii kunnon eväät.
Lattialämmityksen jakotukkeja tulee yhteensä kolmeen paikkaan. Kaksi alakertaan ja yksi yläkertaan. 


Yläkerrassa päästiin lattian asennukseen heti kun putket oli lattiassa. Pintamateriaalin alle tulee Isolina pellava askeläänieristematto. Yläkertaan laitetaan mäntylautalattia. Tai laitettiin, valmishan se on jo, en ole vaan kerennyt hirveästi blogia kirjoittaa. 
Olen kyllä hurjan tyytyväinen tuon lattian ulkonäköön jo nyt. Kaunista lautaa, yhtään lautaa ei tainnut olla mitä ei olisi voinut käyttää. Pienet reunaviisteet tekee huolitellun ulkonäön, päätyponttaus vähentää hävikin määrää. Menekki oli todella hyvin laskettu, koska taisi jäädä ainoastaan vajaa puolikas lauta yli. Laudan hankin Sarokkaalta, kuten kattopaneelitkin. 


Vihdoin, vihdoin sai myös alakerran lattia saapua. Alakerran lautalattiaa on pähkäilty pitkään ja hartaasti. On vertailtu hintoja ja ihmetelty sävyjä. Tiesin että haluan saarnilattian, mutta mieluiten tummana. Kampin puulta löysin saman lattiarakenteen mikä oli viime talossakin, eli kolmikerrosrakenteinen lattialauta. Viime talossamme oli koivulautalattia, se palveli hyvin mutta kaipasin välillä tummempaa lattiaa. Saarnea saa myös lämpökäsiteltynä, joten sellainen otettiin. Paketit painoi tuhottoman paljon. 


Siinä ensimmäinen vilaus lattiasta, ai että!! Lattiaa on jo hyvän matkaa asennettukin, jännä nähdä miltä lopullinen versio näyttää öljyttynä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!