Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

opiskelua

Taas vietettiin Indyn kanssa kouluviikko Kannuksessa ja opiskeltiin kummatkin koiraa. Indy (sylimali ) teki jatko-opintoja toisten koirien kanssa leikkimisessä. Kavereina bordercollieita, snautseri, yksi taskubelgi ja yksi vähän isompi tervu. Aiheina paini, takaa-ajot, leluilla leikkiminen toisten koirien kanssa sekä tärkeimpänä tietenkin eleet ja miten niihin vastataan, tai olisi ainakin syytä vastata..

Aloitettiin Indyn kanssa ovitreenit, tarkoituksena siis haistaa oven raosta kannattaako ko huoneeseen lainkaan mennä. No usein tässä alussa ainakin kannatti, palkaksi haistelusta sai sapuskaa. Into etsimiseen ja nenänkäyttöön muutenkin on kova, hurja tuhina kuuluu vaan ja itse etsiminen taitaa tällä hetkellä olla hauskempaa kuin löytäminen, sillä nappulakasat syödään vaan osittain ja kiireellä taas etsimään..

Pentu kasvaa tohinalla ja tuntuu ruokamäärän nostamisesta huolimatta olevan vain jalkaa ja korvaa koko koira. Ulkona tulee lunta vaakatasossa ja tuuli on pian myrskylukemissa, joten kumpikaan meistä ei hirveästi halua ulkona olla. Virtaa riittää Indyllä ja kun kavereita ei ole painimassa niin lelut saa kyytiä, tällä hetkellä paras lelu on muovipullo josta lähtee kiva rutina kun sitä pureskelee. Ja emäntä pirullisena luonteena piilotti nappuloita pulloon joten sitä tarvitsee aika paljon viskellä, vaania ja läimiä tassulla että namit saa parempaan talteen.