Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

maanantai 27. joulukuuta 2010

lunta, tuiskua, töitä ja lisää lunta

Indy on auttanut lumihommissa sen verran tehokkaasti että joutuu joko sisälle odottamaan tai sitten emännän on joka toisen lapiollisen jälkeen heitettävä narulelua. Sarjaan ihanat harjat kuuluu myös lapiot, joskin on hieman hankalaa tehdä lumitöitä jos lapiossa roikkuu ilmeisesti koristeena yksi puolikasvuinen malinpoikanen.

Päästiin Indyn kanssa laivaan tutustumaan erilaisiin alustoihin, portaisiin, ääniin ja hajuihin. Tein myös etsinnän pariin varastoon jossa oli kivoja ritiläportaita, kaikennäköistä tynnyriä ja purkkia sekä iso kasa varmasti tarpeellista roinaa. Indy tapasi myös kasan miehiä vihreissä vaatteissa ja kävi moikkaamassa iloisesti kaikki.

Pidettiin pari vapaapäivää treeneistä jouluna ja nyt taas jatkuu. Aiheina on tällä hetkellä sanojen lisääminen jo osattuihin toimintoihin, istu, maahan, seiso, tuo ja ota. Vahvistan vanhoja juttuja edelleen naksulla ja uusiakin opetellaan.
Luontainen terävyys näkyy ja kuuluu, saattaa olla myös alkavaa mörkökautta, mutta kaikkea pitää käydä haukkumassa. Räksytyksen kuriin saamisessa onkin töitä, käydään toki katsomassa oikeasti jännät jutut ja muut ohitellaan kontaktin avulla. Päätin myös opettaa Indyn haukkumaan käskystä, jos se hiljeneminenkin siitä sitten lähtisi..
Esineet on poikkeuksetta kivoja, on sitten kyseessä kovamuovinen mehukannu, lasinen purkki, metallinen kansi tai lusikka, lasten lelut tai karkkipaperit. Tuo esineet hienosti käteen asti, olen jättänyt huomioimatta kaikki joko liian kauas jätetyt esineet tai toisesta ääripäästä myös ne noudot jonka päätteeksi koko koira esineineen on sylissä..

Yritin ottaa kuvia mutta taidot ja toiveet ei taaskaan kohdanneet. Ohessa kuitenkin yksi kuva sähikäisestä. Indy on kasvanut hauskasti, tällä hetkellä on kovasti takakorkea.
Lunta ja tuiskua on riittänyt täällä eteläkärjessä, pahimmilla myrskyillä ollaan suosiolla jätetty ulkoilut minimiin.