Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

torstai 7. joulukuuta 2017

Lattian öljyäminen

Huh ja puh. 12 tuntia lattian öljyämistä takana ja kädet pysyy just ja just näppiksellä.
Tällä toisella kierroksella ei tarvinnut hioa lattiaa joten ajattelin että teen sitten kaikki lattiat putkeen. Silloin jäi kätevästi pois öljyämiseen käytettävien laikkojen peseminen johon kuluu vähintään puoli tuntia.

No ei olis ehkä kannattanut. Aloittelin jo tuossa aamulla puoli kymmeneltä, mutta meni lähemmäs yhtätoista ennenkuin olin saanut tavarat siivottua pois tieltä ja imuroitua lattiat.

Itse öljyämiseen käytin paljon aikaa, yritin laittaa niin vähän öljyä kuin mahdollista koska kertaalleen öljytty pinta ei ime öljyä enää niin paljon. Soittelin taas Kampin puuhun ja kyselin josko voisi jättää yhden työvaiheen välistä. Eli ensin öljy levitetään tai hinkataan lattiaan mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi, sitten valkoisella laikalla pyöritellään se sekaisin ja sitten heti perään uudestaan mohairlastalla tasaiseksi. Tämän jälkeen olisi pitänyt odottaa puoli tuntia- kolme varttia ja sitten tepastella märälle lattialle tasoittamaan lastalla uudestaan. Viimeksi tämä vaihe ärsytti suunnattomasti koska silloin jää kengän jälkiä lattiaan ja lastalla tasoittamalla ne ei välttämättä lähde pois. Joten tuon jätin nyt pois.


Viimeistä pätkää mennään, 


Tässä näkyy kuinka vähän öljyä voi laittaa. Ja silti sitä oli loppupelissä liikaa. Ei vaan imeytynyt. 
Annoin lattian kuivua, ihan liian pitkään. Kun vihdoin menin hiertämään öljyttyä lattiaa sinisellä laikalla, oli öljy jo niin tahmeaa ettei laikka tahtonut pyöriä. Ja silti sitä öljyä oli liikaa, joten ensin pyörittelin pelkällä pyyhkeellä enimmät pois. Tässä vaiheessa meinasi tulla itku koska öljy oli jo niin tahmeaa ettei kone tahtonut kulkea. Voimat oli käsistä jo aivan loppu ja pyysin miehen apuun. No sepä ei tietenkään ollut niin helppoa, kun ensimmäistä kertaa oli konetta kyydissä ja kaikista vaikein lattia mun mokan takia. Kraaah! Pientä huutamista puolin ja toisin, kevyt kenttäraivo päälle. Saatiin kuitenkin sovittua ja mies sai koneen hallintaansa. Vuoroteltiin ja hääkin huomasi miten hiton rankkaa se oli.

Onneksi olohuoneen lattia meni paremmin, se käsiteltiin ihan oikean kuivumisajan puitteissa nääs. Aamupäivällä mulla oli vielä kaikkia hienoja metaforia aiheesta päässä, mutta nyt puhtaan fyysisen uupumisen takia kaikki paitsi tuskastuminen ja ärsyyntyminen koko hommaa kohtaan ja eniten sitä omaa mokaani kohtaan sai kaiken älykkään argumentoinnin poistumaan kiireen vilkkaa takavasemmalle.

Siinä sitä olis, heijastukset hämäilee. Katsotaan miltä se näyttää huomenna.


Tällä ajatuksella mentiin tänäänkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!