Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

perjantai 6. lokakuuta 2017

Lattiavalu

Pikapäivitys tässä kiireen keskellä. Rakentamisessa on yksi asia mikä ei vaan sovi meille, deadlinet, aikataulut, kiire. Kiireisen rupeaman jälkeen oltiin taas yhtä isoa autoa aamulla vastassa. Raaseporin betonin auto tekee aamuvenyttelyä pihalla.Omasta mielestämme ollaan hoidettu tämä rakennusprojekti maltilla ja kivan rauhallisella tahdilla. Tietysti ollaan tehty paljon hommia, suunnittelua, mietintää, talkoita, kantamista ja kaikenmaailman pikku detaljien nysväystä. Kaikki menee ilman stressiä niin kauan kun ei ole mitään tarkkaa päivämäärää milloin kaiken pitää ehdottomasti olla valmista.

Kuitenkin niitä deadlineja tulee olla että saadaan työvaiheet sovitettua eri alojen ammattilaisten aikataulujen kanssa yhteen. Kuten esimerkiksi tämä kosteiden tilojen lattioiden valu. Pitää olla eristeet, höyrynsulkupaperit, koolaukset, vielä lisää koolauksia, lattiakipsilevyt, kurasyöpön valu (oikeassa korossa), lvi-miesten lattiakaivot (mielellään oikeassa korossa), läpivientien tiivistykset, lattialämmitysputket läpivienteineen, seinien suojaus vesivanerilla ja solumuovilla, seinäkipsilevyjen paklaukset, teräsverkot. Varmasti joku jäi mainitsemattakin. Eli pari pikku juttua valmiina ennen valua. Ja jokainen mielellään oikeassa järjestyksessä. Noista suurin osa laitettiin itse, mokattiin vain kurasyöpön korko. Sekin saatiin kyllä ratkaistua myöhemmin.

Sitten kun valua tilattiin niin taas piti saada ammattilaiset raksalle yhtäaikaa. Sopiminen meni helpoiten kun soittelivat keskenään mitkä päivät sopii. Päiväksi saatiin sovittua torstai ja siihen mennessä saatiin kuin saatiinkin kaikki valmiiksi. Timpuri viimeisteli osan, me käydään kumpikin normaalisti duunissa tässä ohessa, niin aina ei saa kaikkea tehtyä itse. Onneksi sattui timpuri olemaan juuri nyt paikalla.

Itse valu sujui hyvin, kuraa ei roiskunut paljonkaan seinille ja ammattilaiset näyttivät osaamistaan.
Nyt se kauan odotettu lattiavalu on vihdoin tehty, lattian kuivumista odotellessa toivotaan että muurarin aikatauluun mahtuu seinien kaakeloiminen. Toki jonkun pitäisi ehkä hommata ne kaakelit ensin. Muut on jo hyvin selvillä, mutta yläkerran vessan lattiakaakeli ja kodinhoitohuoneen kurasyöpön ja saappaiden kuivatustilan vieressä olevan seinän kaakelit puuttuu. Karmean vaikeita valintoja!

Pikapäivitys tai ei, nyt on niin paljon menossa raksalla jotenkin yhtäaikaa, että pakko ottaa yksi aihe kerrallaan. Toivottavasti joku päivä paistaisi vähän aurinko että saisi parempia kuvia.

Sunnuntaina taas talkoillaan, tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!