Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Kynsitulet

Nojaa, tiedän kyllä ettei tämä ole sama asia. Vappupäivänä kuitenkin sytytettiin meidän uuteen puuhellaan ensimmäiset tulet!



Eikös olekin somaa! Ja mukavasti lähti heti hellan kansi lämpiämään. Vähän savutti, mikä todennäköisesti johtuu siitä että lattia oli vielä auki, oli astetta parempi vinka vähän joka suuntaan. 

Tai no uusi ja uusi hella. Kuten aiemmin kerroinkin, vanhoista taloista purin kaksi puuhellaa joista toisen kaikki osat olivat ehjiä. Ne sitten hiekkapuhallettiin ja muurattiin uuteen taloon. 

Ai että mä odotan sitä hetkeä kun tossa päällä lämpiää aamulla teepannu ja sellainen suloinen lämpö valtaa keittiön, aaaah. 


Raksalla muuten tapahtuu tällä hetkellä tärkeitä, mutta omasta mielestä kovin hitaita asioita. Eli lvi-miehet askartelevat kilometreittäin ( no ei, mutta siltä se tuntuu!) vesijohtoa, viemäreitä ja ilmastointiputkia taloon.

Sähkäreiden ilmaantumista odotellaan. Toivottavasti tekevät ensivisiittinsä tällä viikolla. Sitä odotellessa on mies laitellut alapohjan levyjä paikoilleen ja mä vastaavasti telineillä niittaillut kattotuoleihin ilmansulkupapereita. Kattotuoleista tehdään tunneleita, joihin sitten puhalletaan villa. Kunhan saadaan ilmanvaihtoputket kattotuolien väliin niin voidaan paperoida koko katto ja sitten ollaan jo lähempänä puhallusvillan tilaamista. Jei!

Kuvasta muuten vielä, en viitsi laittaa tarkempia kuvia miten ja minkä päällä telineet keikkuu, tulee joku työsuojeluviranomainen tarkistamaan että täällä niitataan korkeuksissa ja kypärän puuttuminen on siinä kohdassa se pienin paha.. Onneksi meillä on vakuutus. Välillä kyllä hirvittää kun tuolla varvistelee ylettääkseen ja telineet huojuu alla. Onneksi pahin kurkottelu on jo takana.


Huomenna aloitan seinien käsittelyn sisäpuolelta!

Turvallista raksa-aikaa kaikille rakentajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!