Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

perjantai 5. joulukuuta 2014

Kellarin iloja

Ihan pakko laittaa pari kuvaa. Kävin hakemassa evästä kellarista, korissa on pari siideriä, yksi pullo mustaviinimarjamehua ja Rikea-lajikkeen pottua parin muussin verran. Rikea on kiinteän ja jauhoisen väliltä ja ainakin muussissa maistuu erinomaiselta. Suurimman osa siemenperunoista ostin Sjöbergiltä, hän viljelee ihan työkseen tuossa naapurissa. Kaikki raaka-aineet omalla maalla kasvaneita ja omin pikku kätösin jatkojalostettuja.
Katos näyttäisi toimivan kohtuullisesti, on siinä raja lumen ja paljaan maan välillä. Pitkään mietitiin jos pitäisi laudoittaa nuo sivut, mutta etuosa jää silti avoimeksi lumen tupruttaa. Katotaan nyt tämä talvi ja mietitään sitten uusiksi. 

Lumi suli nopeasti ja taas on sula maa. 

Olen jo vuosikausia huomannut tietyn syklin toistuvan vuodenaikojen mukaan. Keväällä kasvatan kaikkea, suunnittelen kovasti kesän istutuksia, rakentelen kaikennäköistä ja kunnostan erilaisia työkaluja ja muita sellaisia kesää varten. Kesällä sitten nautitaan lasten kanssa kesästä ja yritän pysyä istutussuunnitelmien mukana. Syksyllä on sadonkorjuu ja hirveä innostus liikkumiseen ja uusien asioiden opetteluun. Loppusyksystä ja talvella sisustan ja fiksailen kotia. 

Nyt innostuin tekemään pientä kunnostushommaa ja sen toteuttamiseen tarvitaan hieman äitiäni. Joululahjojakin olen väkertänyt, ei mitään suurta ja hienoa, ennemminkin sellaisia jotka ei jää hyllyille pölyä keräämään vaan voi kiskaista parempiin suihin. 

...