Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Piirtää ja värittääTässä vapun kunniaksi käytiin jäljellä ja Miran hienoja treenikuvioita katselleena päätin yrittää itsekin piirtää. Hiukka vaikeata tuo oli. Käytin taas hyväkseni ensimmäistä ja lähintä mielipidettä kaavion selkeydestä ja rakas mieheni kysyi että miten toi tuuli voi yhtäkkii muuttua eri suuntaan. Hyvä kysymys, toi metsä ja peltoaukeat sen tekee. Toivottavasti toi kuva nyt toimii oikein ja siitä saa selvää.

Piirsin about miten jäljen kävelin. Selostus miten sitten se ajettiin tulee än yy tee NYT: Lähtö lähetyksellä pari metriä ennen ekaa esinettä. Jostain syystä hirveän huonosti jäi esineille ilmaisemaan, oli kiire eteenpäin. Löysi kaikki esineet ja ilmaisi ne, mutta olisi ollut menossa jo eteenpäin ekalla, ja kolmella vikalla. Täytyy taas vahvistaa sitä ilmaisua. Ennen toista esinettä oli harhajälki, jonka siis unohdin piirtää. Harhan käveli tarkoituksella Pia, joka teki pellon etelälaitaan oman jälkensä. Pia näki myös ojanpenkalla rusakon jälkeä tehdessään. Nasa kävi tarkastamassa siis kaksi kertaa ojanpenkalla ennen tokaa esinettä ja palasi itse nopeasti jäljelle. Pia sanoi, että ei ollut reagoinut lainkaan hänen tekemäänsä harhaan. Hyvä näin.

Ennen ekan tien (asvalttia) ylitystä tarkasti moneen kertaa kummallekin sivulle ja sitten suorastaan hyökkäsi tien yli. Joko sattumalta tai nenän perässä täsmälleen oikeaan kohtaan ja jatkoi sulavasti jäljestystä. Esine hyvin ja jäi siihen jopa tällä kertaa. Tokan pellon ysikympin kulmasta meni ohi, luultavasti voimakkaan tuulen takia, mutta etsi jäljen itsenäisesti ja melkein heti esineelle. Oli ehkä liian lähellä kulmaa toi esine, mutta ens kerralla viisaampana sitten.

Seuraavalle tielle (hiekka / sammalta keskellä) mentiin pätevästi ja kivasti sammaleessa oli säilynyt hajut, sillä meni ihan keskellä tietä! Jei! Tieltä ysikympin mutka mallikkaasti metsään, vähän joutui miettimään kun olin hirveän puskan läpi rynninyt, sen kiersi ja sitten jatkui. Esineen haistoi, mutta oli menossa eteenpäin ja stoppasin liinalla kunnes ilmaisi kunnolla. Metsässä mentiin rauhassa ja täsmällisesti jäljellä, siellä ei tuulikaan päässyt vaikuttamaan ja alusta oli kosteahkoa ruohikkoa. Jälki loppui sysimetsän keskelle ja siellä oli omituisen näköistä ajoa, meni monta kertaa pää sivulta toiselle, kuin tarkistellen ja kroppa kääntyili, mutta niin nopeasti että takajalat oli koko ajan jäljellä. Olisko ollut elukoiden jälkiä tai sitten jotain muuta omituista. Viimeinenkin esine löytyi ja sitten me leikittiin!

Unohdin taas ottaa kuvan niistä esineistä, mutta jos tässä nyt sit kerron mitä olivat. Eli ekana vanha lasten hammasharja, toka 1 x 4 cm soiro vanhasta S-etukortista, kolmas akvaariolamppupaketin muovipää, sellainen 5 x 5 cm kovamuovihässäkkä, neljäs sininen muoviläpyskä, 1,5 x 4 cm ja joku kiinnityssoiro lisänä, viides vanha haulikon hylsy, kuudes 2 cm x 2,5 cm alumiinilätkä jonka löysin tänään rannalta aamulenkillä.

Aamulla uudestaan!