Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Lammasvällykurssin toinen osa

Edellinen kirjoitus käsitteli lammasvällykurssin ensimmäistä viikonloppua jolloin opeteltiin ompelemista. Tämä toinen osa käsittelee sitten työn hauskempaa, hieman vähemmän työlästä mutta erittäin paljon suunnittelua vaativaa osaa, eli kuvioiden painamista.

Pöydällä osa Anun painopalikka-arsenaalista. Trykkblokket hankitaan Norjasta, Fjellformin sivuilta saa tilattua erilaisia kuvioita. 

Suunnittelua varten oli opettajamme tulostanut ison kasan kuvioiden kuvia, jotka leikattiin irti ja niillä oli sitten helppo tehdä erilaisia sommitelmia vällyjen päälle. Suunnitelmat muuttuivat sen muutaman kymmenen kertaa ja jopa jo painamisen alettua. 

Sähkärin teippi oli kovassa käytössä, sillä vedettiin linjat joiden sisällä sitten yritettiin pysyä. Varsinkin jatkuvien kuvioiden painaminen oli kovin tarkkaa puuhaa. 


Suunnittelu vaihtui lennosta, kuten kuvistakin voi päätellä. Tarkoitus oli yrittää saada mahdollisimman paljon kuvioita taljalle, että valkoista, potentiaalisesti likaantuvaa kohtaa jäisi vähän.Otin mukaan myös kaikenlaisia vanhoja taljoja ja annoin mielikuvituksen lentää. Painoin kuvioita kaikille taljoille mitä kotoa löytyi. Tyytyväinen olen lopputulokseen ja hauskaa oli! Ensi vuoden kurssille olen myös ilmoittautunut, taljat on hommattu, idea löytyy mutta kaavat vielä puuttuu. Saatte sitten nähdä mitä tuli jos idea ja toteutus onnistuu! Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!