Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

perjantai 1. joulukuuta 2017

Lattian suopakuuraus

Minulta on pyydetty ohjetta lattian suopaamiseen. Ohjeen sain itse Rakennusapteekista, josta hankin myös tarvittavat välineet eli suovan ja harjan. Tarpeellinen on myös riittävän leveä ämpäri, johon harja mahtuu kokonaan pohjalle sekoittamaan suopaa aina välillä. Muuten suopa saostuu pohjalle.

Skannasin tähän teille Rakennusapteekista saamani ohjeen. Kysyin tietysti ensin luvan sen julkaisemiseen. Ohjeessa on myös omia kiemuroitani ja koska siitä ei kuitenkaan kukaan saa selvää niin suomennan tähän. Eli suovatun lattian hoidoksi riittää vuosittainen suopaus. Suopaus tehdään silloin yhden kerran, ei samaa määrää kuin uuden lattian aloitushoidossa on. Lattiaa tulee myös pestä normisiivousten yhteydessä tarvittaessa ja pesun voi tehdä kylmällä vedellä johon on sekoitettu kaksi korkillista suopaa.2 kommenttia:

  1. Moi! Hioitteko lattian ennen kuurausta vai käytittekö höylättyä lankkua? Onko tikkuuntunut yhtään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, ostin valmiiksi höylättyä lattialankkua. Ei hiottu, asennettiin vaan ja suoraan suopakuuraus päälle. Ei noussut lainkaan puunsyyt pystyyn, vaikka kyllä odotin sitä koska sen verran reilulla kädellä vettä laitettiin kuurauksessa. Hyvin on toiminut, mukavan tuntuinen jalan alla.

      Poista

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!