Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

perjantai 15. joulukuuta 2017

Keittiön kaapit

Uutisissa varoiteltiin kaameasta kelistä, lumimyrskystä ja erityisen huonosta ajokelistä. Mitäpä me muuta kuin lähdettiin juuri sinä päivänä pakulla ajelemaan kohti Tammistoa. Ja tarkemmin kohti Juvin liikettä.

Aiemmin kesällä käytiin fiilistelemässä keittiöitä eri valmistajien keittiöliikkeissä.

Mies teki netissä jonkin ilmaisen keittiösuunnitteluohjelman avulla luonnoksen keittiöstämme. Keittiö on hyvin selkeä, alakaappeja yksi rivi seinustalla ja yksi yläkaappi. Eli eniten piti miettiä kodinkoneiden sijoittelua. Edellisen keittiön perusteella tiedettiin jo miten ja missä järjestyksessä asioita haluttiin. Asumme tällä hetkellä äitini loppusijoituspaikassa jossa on pienen pieni keittiö. Tästä opimme että hella ja lavuaari ei ole hyvä olla ihan vierekkäin.

Pyöriteltiin pitkään kodinkoneiden sijoittelua, mutta loppujen lopuksi vain yksi vaihtoehto tuntui järkevältä. Tapasimme yhden keittiösuunnittelijan joka ei muuttanut mitään suunnitelmassamme, joten päätimme pitää siitä kiinni. Toivottavasti suunnitelma toimii myös käytännössä.

Kun suunnitelma oli valmis, pyysin tarjouksen parilta puusepältä, yhdeltä keittiötoimittajalta ja Juvilta. Keittiötoimittajan tarjouksessa oli yksi nolla enemmän kuin Juvilla, puuseppien hinnat oli siltä väliltä. Valinta oli tässä tapauksessa helppo, varsinkin kun selvisi että vaikka puhelinkeskustelussa erityisesti painotin täysin puista keittiötä, niin silti keittötoimittajan kaapit olivat vain osittain puuta.

Tilasin siis kaapit Juvilta ja kun muutostyöt oli meitä varten tehty, lähdettiin parhaaseen lumimyrskykeliin ajelemaan ja hakemaan niitä.

Halusin kaappeihin jalat, en sokkelia. Muutostöineen kaappien hinta oli huima 3600 €, sis alv ja kuusi kaappia. Mielestäni erittäin hyvä hinta. Kaappien materiaali on tervaleppä, kaapit on valmistettu Virossa mikä osittain selittää hintaa. Silti maksan mieluummin täyspuisista kaapeista kuin melamiinilevyistä.

Kaupasta saatiin kaappien lisäksi pintakäsittelyaineet ja niiden ohjeet sekä vetimet. Ostin myös keittiöön tulevaan vanhaan kaappiin vetimet.


Kaapit kenollaan. Käsittelin osmo colorilla kaappien etureunat, sellakalla kaappien muut pinnat ja jalkojen alapinnat otexilla. Jalkoihin tulee vielä sellaiset muovinastat, jos joskus hulahtaa vähän enemmän vettä keittiön lattialle, niin jalat ei ainakaan imaise vettä itseensä. 


Irrotin kaappien peilit ja käsittelin ne erikseen. Jos peilit jättää paikoilleen pintakäsittelyn ajaksi, tulee puupinta esille jossain vaiheessa kun peili liikkuu ja puu kuivuu. 

Eväät pitää tietysti aina olla hommissa mukana ja osmolla toimii hyvin tuo vaahtomuovisivellin. 

Ensimmäisen käsittelyn jälkeen puun pinnasta nousee puun syyt vähän pystyyn joten välihionta on paikallaan. Pehmeä hiontatyyny on helppo ja miellyttävä käyttää. 


Sävyksi valikoitui tuo Helmi, se näytti kovin kauniilta kaupassa. 


Pitkään ajateltiin että laitetaan pelkät alakaapit. Mutta sitten mieheni mietti että olishan se kiva että olisi astiakaappi. Tällä hetkellä sitä meinaan ei ole ja puuttumisen kyllä huomaa. Joten otettiin yksi yläkaappi ja siitä tehdään kuivauskaappi. Pohja poistettiin ja siihen laitetaan ritilä. 


   Astiakaapin päälle tulee koristelista. Jotain pientä kaunistusta pitää olla. Tässä kaksi kertaa käsiteltynä. Huomenna vielä kolmas kerta ja sitten voi laitella kaappeja paikoilleen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!