Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

maanantai 18. joulukuuta 2017

Kivilattian saumaus

Viikonloppuna saatiin vieraaksi pikkuveljeni ja juuri oikeaan aikaan. Ei oltaisi itse arvattu että tarvitaan insinööriä eteisen kivilattian saumaamisessa.

Homma alkoi siitä kun soittelin Liuskemestareille tarkentavia kysymyksiä paanukiven saumaamisesta. Huoletti tosiaan melko karkeat reunat paanukivissä. Sain puhelimitse hyvät ohjeet ja eikun saumaamaan. Tyydyin välittämään ohjeet eteenpäin ja mieheni ja pikkuveljeni saivat kunnian suorittaa itse saumaamisen.

Mies on oppinut jo melko hyväksi siinä hommassa, mutta vielä on jonkin verran saumamassaa tungettavana kivien ja kaakelien koloihin ennen tämän talon valmistumista.

Insinöörismies puuhassa. Olivat testanneet ns ylipyyhkimistä, kun kyseessä on melko suuri ja karkea kivilaatta, sauma-ainetta saa pestä ja pestä ja pestä todella paljon pois. Rakentelivat sitten muutaman yrityksen jälkeen silikonipuristimesta täytettävän systeemin saumausmassalle.


Kas näin sen toimi.


Varmasti löytyy jo kaupallisena versiona jostain, tai ainakin olisi todella tarpeellinen. Mutta tähän hätään tyydyttiin tee-se-itse-malliin. Näytti tuokin toimivan. Tässä vielä räjäytyskuva. 


Mies ja timpuri laatoittivat tänään kylppärin ja kodinhoitohuoneen lattian, huomenna päästään siis jatkamaan saumaushommia. Tuon vekottimen täyttö vaikutti niin hankalalta että päätin varastaa idean keittiöstä ja tehdä joulun aikaan sopivan pursottimen muovipussista. Katsotaan kuinka se onnistuu.

Lattiasta näyttäisi tulevan kovin hieno, saa nähdä valmistuuko se jo jouluksi!Yhteistyössä Liuskemestarit joilta sain lisukkeena roppakaupalla ohjeita ja neuvoja <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!