Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

tiistai 7. helmikuuta 2017

Hirsirunko nousee

Asennusporukka saapui maanantaina taas hommiin ansaitulta viikonloppuvapaaltaan. Tällä kertaa tuli yhteensä neljän miehen porukka, joista yksi käytteli nosturia, yksi laittoi hirsiä valmiiksi alhaalla ja kaksi kohdisti hirsiä paikoilleen, naputteli hirsiin porattuihin reikiin puutappeja sekä asensi metallisia tukia ja kiristyksiä paikalleen.


Heti alkuun tähän katastrofivideo. Tarkkaile videon oikeaa yläkulmaa. Tähän saakka kaikki tavaran toimittajat, nosturikuskit ja muut on onnistuneesti väistäneet sen ainoan hienon puun mikä jätettiin tulevan keskusympyrän koristeeksi. Mutta tänään kävi näin. Nosturikuski nosti hirttä koukulla joka on nosturin rungon lähellä, eikä tullut katsoneeksi nosturin pitkää päätä. Täytyy sanoa että kyllä kirosin, onneksi ne ei videolla kuulu. Muuta kuin tuollainen tuskainen parahdus. 

Hämmästyin kyllä kun miehet laitteli hirsien tueksi myös metallisia tappeja. Enpä olisi arvannut, eikä kyllä missään vaiheessa tullut esille että rungon sisälle tulee metallitukia, joiden tarkoitus on estää puita vääntymästä seinässä. 

Tuossa näkyy kuinka nurkkatiivisteet ylettyvät seuraavan hirren eristeiden päälle, estäen ilman virtaamisen nurkista. Sitten näkyy metalliputki, joka estää vääntymisen. Tuo musta kaistale tuossa on eriste, joka estää ilman virtaamisen hirren päästä hirttä pitkin rakenteen sisään. Tulee kyllä sellainen olo, että nämä olisi pitänyt jossain käydä katsomassa jo ennen oman talon rakentamista. Mutta toisaalta, tässä ollaan, joten turha ihmetellä. Kunhan kaikki on hirsirakentamisen ammattilaisten mielestä oikein tehty. Tuossa alla vielä nurkkaa ja siinä näkyy ensin nurkkaeristeen vieressä kiristystanko, sokka ja mutteri. Vieressä on vielä metalliputki. 


Tyhjät porausreiät on sähköjohtoja varten tai sitten niihin hakataan puutappi. 


Alemmassa kuvassa näkyy hirressä merkintöjä. Nämä merkinnät jäävät lattian alle, muissa seinissä merkintöjä ei ole tehty hirsiin, vaan lautoihin hirren vieressä. Merkinnät kertovan porausreikien kohdat ja sisällön. S niinkuin sähkö, T niinkuin tappi, P niinkuin ööö se metallikiristys ja mistä hirsikerrasta mihin se ylettää. 


Alemmassa kuvassa näkyy seinässä sirkkelin jälki. Tämä ei ole vahinko, vaan ovi- ja ikkuna-aukkojen kohta on tehtaalla esisahattu oikeaan korkoon. 


Eteläseinää.Länsiseinää. Pelottavan korkealla keittiön ikkuna-aukko. Meniköhän se sittenkin aivan liian korkealle? Aaargh, vähän myöhäistä nyt sitä ruveta mittailemaan. Mä olen niin lyhyt että näen sieltä lähinnä taivasta. 


'

Alla näkyy kissanluukku. Ei meillä mitään kissaa ole, eikä toivottavasti naapurin kissatkaan siitä kiipeä alapohjaan. Kissanluukkuihin tulee kehikot ja ötökkäverkot estämään ei toivottujen asukkaiden majoittuminen rossipohjan sisälle. Loppuun vielä pakollinen kanakuva. Vanha Rouva ottaa lepoa munintapesän laidalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!