Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

torstai 12. lokakuuta 2017

Portaikko

Kaikki ajallaan on vissiin mun motto. Ei kyllä se on että aina pitää olla eväät. Nyt ei kuitenkaan retkeillä vaan rakennetaan.

Aikataulutuksessa yritän suunnitella hommat niin että ne tehtäisiin älykkäässä järjestyksessä. Telineiden ja sirkkeleiden siirrot, materiaalien hankinnat ja työn tekijät kohtaisi siten että säästetään aikaa ja lihasvoimaa, sekä mielellään rahaakin.

Portaikko on taas tässäkin talossa kammottavan korkea ja suunnitelmana oli tehdä portaikon vaatimat hommat ennen lattian tekoa, ettei telineitä tarvitsisi kasata lastulevyjen tai jopa valmiin lattiapinnan päälle. Tarkoitus oli myös pärjätä yhdellä telineiden kasaamisella ja purkamisella ettei sinne korkeuksiin enää tarvitsisi mennä millään tikkailla heilumaan myöhemmin.Timpurimme on hauska vanha mies joka on kuulemma ollut eläkkeellä jo monta vuotta, mutta eihän se malta hommia silti lopettaa. Hän on myös huolehtivainen ja oli miettinyt ihan samaa portaikon suhteen. Joten kun oli yläkerran katon paneloinnin aika, ja telineet oli paikoillaan portaikossa katon panelointia varten, laitettiin koko portaikko kuntoon kerralla.Maalasin portaikon Auron plantodecor-maalilla. Mukava maali kun ei haissut yhtään. Auringossa jo hieman tummentunut mäntypaneeli vaati kaksi kerrosta maalia, mutta ihanan valoisa ja siisti pinta siitä tuli. Päätin kesken maalauksen maalata myös yläkerran aulan. Onneksi asiakaspalvelu oli taas huipussaan kun soittelin paniikissa Suomen luonnonmaaleille että maali on loppu! Kahden päivän päästä oli matkahuollossa maalipytty odottamassa että pääsin jatkamaan hommia. Ostin ihan valkoista sävyttämätöntä maalia portaikkoon ja sitä sitten yllättäen meni myös ruokakomeroon ja tyttären huoneeseen.
Kävin pikana hankkimassa ikkunalistat ja kattolistat yläkertaan, niin saatiin myös ne paikoilleen samalla. Soitto sähkärille ja jo oli katossa roikkulampulle paikka laitettuna, toinen soitto lvi-miehille ja jo oli myös ilmanvaihdon poistoilmaventtiili paikoillaan. Joko meillä on todella mahtava työporukka sattunut kaikista firmoista, tai sitten ne ei uskalla mulle sanoa ei. Mä uskon päättäväisesti tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon.

Ja koska telineet nyt oli paikoillaan, niin päätin laittaa kattoon myös lampun samalla. Tiesin jo valmiiksi mikä lamppu tuohon kuuluu. Kävin etsimässä lampun varastosta ja totesin että siinä on aivan liian lyhyt johto.

Keskustelut sähkömiehen kanssa, kevyttä juoksentelua ympäri kaupunkia ja löysin kun löysinkin sopivat romppeet pikku projektia varten.

Auto- ja venetalosta mustaa johtoa, Varubodenista koristeketjua, vähän työkaluja ja mittailua ja niin sain lampun kattoon.
Vanha ketju vasemmalla, uusi oikealla. Eihän ne samalta näytä mutta en raaskinut ottaa vanhaa pois joten lisäsin vain pituutta tuolla uudella. 

Osat kyllä irtosi toisistaan helposti, mutta sitten sai hetken aikaa pähkäillä että miten ne saikaan takaisin yhteen. Kunnes tajusin laittaa palaset täsmälleen oikeassa kulmassa, tietenkin niillä oli vain yksi kohta missä palat sopivat yhteen. Nyt on lamppu katossa, listat paikoillaan ja portaikko maalattu! Portaikko näyttää oudon valmiilta, muuten vielä vaiheessa olevassa talossa. Toki vielä puuttuu portaiden keskivaiheille jäävän ikkunan ja oven listat sekä seinälamput. Mutta laitetaan ne sitten kun portaat on paikoillaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!