Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Jouluvalmisteluita

Aina joulun lähestyessä tekee mieli askarrella kaikennäköistä. Kattelin keittiötä ja teki mieli vaihtaa verhot, vasta kymmenen vuotta ollutkin noi ikkunoissa. No, kävin Eurokankaassa, ei mitään kivaa. Sitten menin Ikeaan, siellä on usein kivoja printtikankaita, ja ei mitään sielläkään!
Kävin paikallisessa kangaskauppassa jossa kaverini on duunissa, sieltä löytyi monta hyvää verhokangasvaihtoehtoa, mutta en oikeen osannut päättää. Myöhemmin kävin muissa asioissa Tammisaaressa ja kyselin jos siellä olisi kangaskauppaa ja minut ohjattiin Design Westiin. Ai että miten herkullisia kankaita ja kaikkea ihanaa tilpehööriä!
Siinä oli kivasti kaksi kangaskauppaa yhdistettynä, miten voikin olla noin hyvä yhteistyö että kaksi kangaskauppiasta vierekkäin ja tilat yhdisti avoinna oleva sisäovi. Toisella puolella verhoiltiin ja toisella puolella ommeltiin vaatteita ja verhoja. Kuin kätevää, kyselin niin myös tuuraavat toinen toisiaan, tuollaisesta yhteistyöstä on varmasti hyötyä.

No siellä ihastuin yhteen kankaaseen ja päätin että verhoilen tuolinpäällyset uusiksi. Tuolit on ihan tavalliset Ikean keittiöntuolit, niissä on vaalea kangas joka tässä kymmenen vuoden aikana on mennyt melko nuhjuisen näköiseksi. Tilasin kankaan ja se saapui parissa viikossa, kun kävin sitä hakemassa niin ihastuin ihan pikku heräteostoksena jouluvaloihin.. Valkkasin väriksi sarjan jossa oli luonnonvaaleita, oransseja ja kultaisia palloja. Kultaiset tosin näyttävät valaistuna vaalean ruskeilta ja vähän vihertäviltä.

Valot sopivat hyvin tuohon leipävartaan virkaa toimittavaan heinäseipääseen roikkumaan. Siinä roikkuu myös kaikkea itse kasvatettua, pellavaa, kauralyhde ja sipuleita. Loput lyhteet on sivukuistilla roikkumassa, toimittaa verhojen virkaa, kunnes saadaan lunta tänne etelään ja lyhteet joutaa pikkulintujen ruoaksi.


Projekti tuolit kuntoon eteni hyvin, irrotin tuoleista istuinosat, leikkasin kankaat, olin jo aiemmin soitellut vinkkejä hommaan Eevalta ja kun tajusin nitojan olevan voimaton tehtävän edessä soitin uudestaan. Eevalla on hieno paja (Verhoomo Veluuri) ja pääsin sinne kokeilemaan kauan sitten kadonneita verhoilijan taitojani. Eeva opasti ja neuvoi sekä antoi lainata työkalujaan hommaa varten. Siisteintä oli sielunsiskon löytäminen mitä tulee työkalujen ostamiseen, siinä työskentelyn lomassa keskusteltiin työkaluista, lapsista, miehistä, työkaluista, duuneista ja vielä vähän työkaluista.

Ohjeistuksen jälkeen työstin ensin itsekseni istuimia, kunnes Eeva tuskastui työtahtiin ja auttoi loppujen kanssa, jei! Pikkasen erilainen työnjälki kuin itselläni. Olen verhoillut kesätöissä Martelassa joskus 90-luvun alussa.


Pajalla oli kunnon työkalut. Kulmien tekotapoja oli monta, onneksi ne jäävät piiloon.
Tällaiset tuli, kangas on Sandersonin Strawberry Thief. Aikaa projektiin kului työtunteina noin 4, lisäksi ajelut edestakaisin. Lopputulokseen olen kovin tyytyväinen, mutta verhoja en vieläkään saanut vaihdettua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!