Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

lauantai 8. joulukuuta 2018

Traktorihommia

Herran pieksut sentään miten aika kuluu! Kesän ja syksyn aikana on puuhattu vaikka mitä, aikaa ei ilmeisesti ole kuitenkaan ollut riittävästi enää kirjoittamiseen.

Kesän aikana traktorin eturenkaat alkoivat sanoa itseään irti. Renkaista lähti ilmaa ja halkeamat alkoivat suurentua. Eturenkaat olivat jotkut vanhat kuorma-auton renkaat, halusin tilalle Valmettiin sopivat renkaat.




Olin työn takia käymässä pääkaupunkiseudulla ja paikallisesta Vianorista sain firman kautta alennusta joten tilasin uudet eturenkaat. Hangon Vianorissa oltiin ystävällisen hämmästyneitä kun varasin aikaa ja vielä aavistuksen verran ällistyneempiä kun köröttelin paikalle uudet renkaat takalaatikkoon sidottuina ja kaivelin uudet sisäkumit käsilaukustani. Hämmästyksestä huolimatta tunnin kuluttua renkaat oli ammattimaisesti vaihdettu ja takarenkaiden paineet tarkistettiin pyynnöstä. 




Uudet etutassut näyttää hyviltä ja toimii hienosti. Lopputraktori näyttääkin sitten ruosteiselta ja harkinnassa on että aloittaisin sen kunnostuksen pala palalta. 

Hankin loppukesästä traktoriin uudenkarhean takakauhan, tai takalaatikon. Sillä voi peruuttaa vauhdilla kasaan, nostaa ylös ja toivoa että jotain kasassa olevaa rompetta jää kyytiin. Oikein kätevä vekotin, esimerkiksi kanalan tyhjennyksessä ja pienissä maansiirtohommissa. Etukuormaaja olisi ollut parempi, mutta tähän riitti rahat tällä kertaa. 


Syksyllä kävin kyntämässä pienen peltoni, se epäonnistui surkeasti. En yhtään ajatellut miten päin lähdin kyntämään ja huonosti meni. No, suunnitelmana oli että äestän pellon nopeasti ettei kukaan näe surkeata työnkuvaa. Suunnitelma epäonnistui, koska äkeen ensimmäinen rulla ei lähtenyt pyörimään lainkaan. Oli pakko soitella apuja naapurin oikealta maanviljelijältä ja hän lähti heti innolla auttamaan. .. ja näki surkeasti kynnetyn peltoni. 

Otettiin rulla irti, hioin ruosteet pois, kunnolla rasvaa perään ja rulla kiinni. Äes toimi taas hyvin ja minä lähdin kunnollisen rasvaprässin ostoon. 





Kuten kuvista näkee, kaikki työkoneeni on vanhoja romuja. Toisaalta ne on myös kaikki korjattavissa joten kelpaavat minulle. 

Tähän loppuun vielä kuva taas vähän valmiimmasta talostamme, jonka paneloinnista kerroin viimeksi. 






1 kommentti:

  1. Täällä toinen, jolla ollut traktorin renkaiden kanssa ongelmaa. Nyt se onkin ollut pois käytöstä hetken aikaa. Ostoslistalla onkin seuraavana uudet BKT-renkaat. Pääsee sitten taas sutjakkaasti kulkemaan. On muuten upea tuo teidän talo, hienon mallinen. https://www.sktrengas.fi/traktorin-renkaat

    VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!