Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

perjantai 24. marraskuuta 2017

Lattiahommia vol 2

Kun nyt päästiin vauhtiin, niin jatketaan kaikenlaisilla lattiahommilla.
Kuvassa eteisen lattiaa. Päädyttiin pitkän harkinnan jälkeen laittamaan 6 mm kipsilevy lattialämmityksen päälle. Kipsilevyn päälle tulee sitten kivilaatta.
Kipsilevyjen ruuvaaminen oli taas jännitysnäytelmä vailla vertaa, piirsin viivat kohtiin mihin sai ruuvata ja kaikkia kryptisiä merkkejä kohtiin joihin sai ruuvata yhden ruuvin, tai ei ollenkaan. Selvittiin riidoitta ja toivottavasti myös ehjillä putkilla. Vähän kyllä jännittää aina noi isompien levyjen ruuvailut lattialämmityksen päälle.Kuva eteisestä toiseen suuntaan. Koskithermin levyt loppui kesken niin askarreltiin laudoista ja vanerista oma versio. Hiton paljon halvempi ja työläämpi. Lautojen välit sitten täytettiin massalla ja kuivuttuaan laitettiin päälle askeläänieriste sekä puulattia. 


Olohuoneen puolella mies aloitti innokkaana lattian asentamisen ja hyvältähän se näytti. 
Kampin Puulta lämpökäsiteltyä kolmikerros saarnilautaa, aivan ihanan näköistä. Kampin puulta lähettivät myös öljyt mitkä sopivat lattialle sekä öljyämistä varten laikat sekä hiomakoneen lainaksi. Ihan mahtavaa palvelua. Hää myös käski soittaa ennen jokaista työvaihetta, niin antaa ohjeet tarkasti, näin tehtiin ja tänään öljysin ensimmäistä kertaa lattiaa ja saatoin jopa onnistua siinä. Poikamme halusi auttaa, ja hän sai hommaksi maalata teknisen tilan lattian. Valitsin lattiaan greipin värisen keltaisen öljymaalin ja poitsu sitten akuankkamaiseen tyyliin suoritti tehtävän =D Valmista tuli joka tapauksessa ja poikakin pääsi puhtain jaloin pois tilasta..Ja kun saatiin lattia myös portaikkoon, se tarkoittaa että itse portaat saatiin asentaa paikoilleen. 
Sain pari työkaveria auttamaan yläportaiden nostamisessa ja kyllähän apukädet aina helpottaa kun pitää nostaa raskaita ja hankalan mallisia vekottimia paikoilleen. 

Portaat tilattiin Honkarakenteen kautta jo talotilauksen yhteydessä. Lappiporras oli hyvä valinta, äitini mökissä on saman toimittajan portaat. Porrastilausta tehdessä mitat varmistettiin selkeällä lomakkeella ja mitoista käytiin vielä sähköpostikeskustelua oikeellisuuden varmistamiseksi. Portaat istuivat paikoilleen hyvin ja saatiin erikoismaaliksi puhdas valkoinen. Tavaroiden tilaus on aina haastavaa aikatauluttaa. Tavarat pitää olla raksalla oikeaan aikaan, mutta ei liian ajoissa koska varastointi vie tilaa ja on hankalaa. Tavaroilla on aina eri toimitusajat, eli pitää pystyä arvioimaan raksan valmiusastetta kahdesta kuuteen viikkoa etukäteen. Tilaukset on vielä helppoja, haastavinta on löytää ne oikeat materiaalit joiden valinta ei ole aina kovin yksinkertaista. 

Tähän mennessä ollaan kohtuullisesti onnistuttu toimitusajoissa, suurin osa romppeista on saapunut riittävän ajoissa raksalle. Ulko-oven tilausta jumpattiin enemmän, toimittajaa sai hieman muistutella projektista. Oli ilmennyt joku yllättävä ikkunasesonki, haluan ajatella että se johtuu osittain tästä blogista, ovat saaneet hyvää mainosta. Saatiin kuitenkin oven toimitus sovittua jo aiemmin luvatulle viikolle. Nyt odotellaan enää Carunaa, sähköt olis hei tosi kiva saada raksalle!


Nasu oli innokkaana testaamassa heti portaita, se on pitkään jo miettinyt mitä me siellä yläkerrassa puuhataan, mutta ei ole tikkaita vielä onneksi lähtenyt kiipeämään. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!