Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Maalarina maalarin paikalla

On hommia ja sitten on hommia. Parhaisiin hommiin kuuluu ehdottomasti maalaus. Nyt pääsin vihdoin maalaamaan, ja vielä pitkään himoitsemallani kalkkimaalilla.

Aiemmat kokemukseni kalkkimaalista rajoittuu ainoastaan kellarin kiviseinien maalaamiseen sillä ihan tavallisella maatiloilla käytettävällä kalkkimaalilla mitä saa jokaisesta rakennustarvikeliikkeestä.

Olen pitkään seurannut sivusta nousevaa trendiä sisustuskalkkimaaleista, joka oikeastaan on liitumaalia. Suomentajalla on käynyt jossain vaiheessa köpö, englanniksi se on chalk paint. Joka tapauksessa myös liitumaali on vaikuttanut mielenkiintoiselta, mutta sisustuspuuhat on vielä kaukana meidän raksan arjesta.

Löysin Suomen Luonnonmaalien valikoimista Auro kalkkimaalin, jota halusin kokeilla. Auron kalkkimaali on perinteinen mineraalimaali joka on valmistettu sammutetusta kalkista. Suositellaan mineraalipinnoille, mutta ei niinkään puupinnoille. No tottakai aioin kokeilla sitä puulle. Sain jo aiemmin pienen testipurkin kalkkimaalia ja maalasin sillä testiksi puuta. Jätin puun maalattuna kalkkimaalilla auringon paahteeseen, kosteaan kylppäriin, kesäksi ulos ja pinnalle ei tapahtunut mitään. Tällä testillä perustelin itselleni että voin käyttää sitä myös suoraan puulle.

Pieni poikani oli mukana kun käytiin maaleja hankkimassa ja hän valitsi The Legend of Zelda-pelin mukaan tummanvihreän sävytteen. Sehän sopi minulle, koska itse pidän vihreästä ja olin suunnitellut eteiseen vaaleanvihreää eteissyvennystä.


Ostin siis valkoista kalkkimaalia ja tummanvihreää sävytettä. Näistä sitten sekottelin mieleistäni tummuusastetta, annoin kuivua rauhassa ja lisäsin sävyä tarvittaessa. Kalkkimaalin sävy vaalenee paljon maalin kuivuessa. Tätä oli kyllä helppo ja miellyttävä maalata, yksi kerros maalia riitti peittävään pintaan.

Sävy on raikkaan vaalean vihreä, annoin sille nimeksi Kevään tuoksu :)
Vastaava mestarimme pudisteli päätään maalin sekoittelulleni, ihmetteli miten aion saada uudestaan samaa sävyä aikaiseksi. Tein kerralla riittävän suuren satsin, problem solved!
Maalia jäi kyllä reilusti yli, en arvannut että sitä kuluu niin vähän.


Fiilistelykuvien jälkeen on hyvä palata todellisuuteen. Tässä kuva eteisen syvennyksestä jonka seinään maalatut laudat tulee. Vielä on vähän hommia jäljellä, mutta pian, ihan pian on tämäkin nurkka valmiimpi. 


Yhteistyössä Suomen Luonnonmaalit oy:n kanssa. Kiitos!


2 kommenttia:

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!