Koiran kouluttamista ja elämää pienessä rannikkokaupungissa.

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Kevätpuuhia

Otin vihdoin asiakseni tutustua traktoriini paremmin. Luin ohjekirjan ja tarkistin kaikki öljyt, siivosin akun päältä linnunpesän, lisäsin syylariin vettä ja huomasin samalla että syylarin ylivuotoventtiilin johto oli irronnut.  Irrotin letkussa olevan kupariputken palan ja sain idean. Laitoin sen kaulan sisäpuolelta sisälle ja uudestaan kiinni letkuun. Putken päässä näkyykin juotoksesta johtuvaa paksunnosta joten se pysyy siinä kiinni kunnes löydän jonkun joka osaa sen taas juottaa paikalleen. Ostin ilmansuodattimeen uudet öljyt, mutta niitä en vielä kerennyt vaihtaa. Vielä täytyy käydä myös kaikki rasvanipat läpi.


Raparperit oli jo kuin varkain kasvanut kauheasti, joten otin muutaman varren ja ajattelin tehdä niistä jotain kivaa. Keittelin raparperimehua johon lisäsin vajaan litran mansikoita ja pari desiä sokeria. Hyvää tuli, just ja just sain kuvan napattua viimeisestä pullosta ennenkuin sekin hävisi parempiin suihin. Mehusta tuli hyvää ja aika herkullisen väristäkin!

Herukat näyttää hyvältä, kirsikat kukkii jo ja omenapuut aloittelee ihan pian kukintaansa. Tuomet kukkii ja tuoksuu mahtavalta juuri nyt. Käveleskelen joka päivä ympäriinsä tuolla ja nautiskelen uusista kukkijoista ja elämän merkeistä. 
Koska teen melkein mitä vaan vältelläkseni talon siivousta, päätin siirtää ruusupensaat uuteen paikkaan. Ensin perinteisesti lapiolla askartelin, kunnes totesin että tässä menee ikuisuus ja hain uskollisen työjuhtani tallista. Valmet auttoi ja ruusupuskat oli nopeasti vedetty ylös maasta. 

Siiri Kakkonen (kana) on aina mukana kun maata kaivetaan. Kuopal eka, kuopal vika. 

Siirsin ruusut Päivin ohjeiden mukaiseen paikkaan ja hyvältä ne siinä näytti. Birgitan pihalla kasvaa paljon tuomia, myös talon vieressä on yksi. Se on kaunis ja hyvältä tuoksuva puu, joten päätin ohjeiden vastaisesti jättää ne paikoilleen. Ruusut pääsi yhden tuomipensaikon viereen. 

Istutin ruusujen juurelle akileijaa ja maanpeittokasveja, toivottavasti ne menestyvät siinä. Nämä ruusut ovat hyvin pystykasvuisia, joten toivoa on. Lajista ei haisuakaan, jotain vanhaa kantaa ne vaikuttaisi olevan. Ehkä joku tunnistaa ne kukinnan aikaan.

Hyväntuoksuisia unia kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan asiallisesti, kiitos kommenteista!